Fodervärd sökes

Fodervärd sökes till Lova

SE*Summersnows Call for the Wild One “Lova”, är en lovande avelshona på 10 månader. Hon är stor och kraftig, med fina bredder i huvudet, stora ögon och bred näsa med öppna, fina näsborrar. Hon är ingen soffpotatis utan en mycket pigg och aktiv katt. Hon är bestämd och tydlig med vad hon vill, men är också väldigt kelen och älskar att ligga i knät och vara med där man är. Är man van vid perser och pälsvård är hon väldigt lättskött och lätt att bada, kamma och föna. Hon är utställd 3 ggr och har vunnit 3 x Ex 1, 1 x BIV och 1 x NOM, men hon tycker inte det är kul med utställning och därför är en utställningskarriär inget för henne.  

 

Vi vill att du/ni bor i närheten av Karlskrona eller att du/ni har erfarenhet av kattförlossningar och uppfödning av kattkullar och ta hand om kullen med allt som det innebär. Tex behöver perserkattungar badas, fönas och bli vana vid kamning och ansiktsvård, vilket behöver beaktas vid uppfödning av perser.

 

Som fodervärd tar du hand om katten i uppfödarens ägo tills avtalet är uppfyllt. Efter det övergår ägarskapet av katten (kastrerad) till fodervärden. Vi använder SVERAKs avtal som är en bra trygghet för både fodervärd och uppfödare.

 

Som fodervärd betalar man för mat, sand, vaccinationer och andra vardagsutgifter såsom att katten vore sin egen och ev. vanlig veterinärvård som inte är avelsrelaterad. Ägaren står för avel- och livförsäkring, samt alla kostnader för dräktig hona och kostnader för kattungarna.

 

Ett bra samarbete och kommunikation är otroligt viktigt och självklart för oss. Känner ni att detta kan passa er, så är ni varmt välkomna att höra av er till oss, Kontakt.

 

Se stamtavla och fler bilder på Lovas sida

 

/Eva och Thomas, SE*Summersnows

Lova 9 månader på utställning i Dragör, Danmark
8 månader
3,5 månad